spacer.png, 0 kB

Zoals iedereen afgelopen week wel heeft gehoord zijn dit de nieuwe regels
die per a.s. maandag en vrijdag ingaan voor de Sportschool.

Met ingang van zaterdag, 6 november 2021, zijn wij verplicht alle bezoekers
vanaf 18 jaar toe te laten met een geldig Corona Toegangsbewijs.
De basisregels blijven gelden:
• Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD.
• Ben je positief getest? En heb je dus corona? Blijf dan thuis.
• Houd 1,5 meter afstand van anderen. Dat is veiliger.
• Geef andere mensen geen hand.
• Was vaak en goed je handen.
• Hoest en nies in je elle boog.
• Zorg voor frisse lucht.
Laten we er met zijn allen een positieve karate trap aan geven.
OESH.
Voor vragen kan je altijd met de sensei contact opnemen.
 

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home arrow Karate arrow - Geschiedenis
Geschiedenis - Matsutatsu Oyama PDF Afdrukken E-mail

Yong-I Choi werd op 27 juli 1923 in zuid-west Korea geboren. Daar beoefende hij al op 9-jarige leeftijd Kempo. In 1938 ging hij naar Japan en wisselde zijn Koreaanse naam in voor een Japanse: Matsutatsu Oyama. In Tokyo bekwaamde hij zich in Shotokan bij Gichin Funakoshi. Al snel twijfelt hij over de effectiviteit van hetgeen hij leert en gaat zich verder bekwamen in het Goju-ryu bij Yamaguchi Gogen. Daarna maakt hij weer een overstap, hij is op zoek naar een effectieve martialeImage methode. Wat hij zoekt is de ultieme benadering van het gevecht.

Na jaren van training en afzondering op de berg Kiyosumi in de provincie Chiba, bundelde hij zijn ervaringen om te komen tot zijn ultieme martiale methode. Hij selecteerde uit verschillende stijlen, ontwierp eigen technieken en noemde zijn methode uiteindelijk Kyokushin (= Uiterste waarheid).

Matsutatsu Oyama heeft een onuitwisbare indruk achter gelaten op het Japanse karate vanaf 1950. In 1954 opende hij zijn eerste dojo in Mejiro, Tokyo, en na een studiereis door zuid-oost Azië in 1956 zijn tweede achter de Rikkyo universiteit. Tezamen met zijn instructeurs Mizushima, Yasuda, Ishibashi en Minamimoto ontwikkelde hij hier de uiteindelijke stijl Kyokuskin-kai (= Uiterste waarheid en samenwerking)

ImageOyama was een uitstekend promotor van zijn stijl en demonstreerde zijn kunde op vaak spectaculaire wijze. In 1952 bezocht hij op uitnodiging van enkele van zijn voormalige Amerikaanse leerlingen de Verenigde Staten waar hij 32 demonstraties in verschillende staten gaf. Om de kracht van zijn stijl te demonstreren bevocht hij in 1953 in Chicago ongewapend een stier in een beroemd geworden gevecht. Zijn stijl is wereldwijd bekend en kent een groot aantal beoefenaars.

Matsutatsu Oyama overleed op 26 april 1994 op 70 jarige leeftijd aan longkanker.

 

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB