spacer.png, 0 kB

Zoals iedereen afgelopen week wel heeft gehoord zijn dit de nieuwe regels
die per a.s. maandag en vrijdag ingaan voor de Sportschool.

Met ingang van zaterdag, 6 november 2021, zijn wij verplicht alle bezoekers
vanaf 18 jaar toe te laten met een geldig Corona Toegangsbewijs.
De basisregels blijven gelden:
• Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD.
• Ben je positief getest? En heb je dus corona? Blijf dan thuis.
• Houd 1,5 meter afstand van anderen. Dat is veiliger.
• Geef andere mensen geen hand.
• Was vaak en goed je handen.
• Hoest en nies in je elle boog.
• Zorg voor frisse lucht.
Laten we er met zijn allen een positieve karate trap aan geven.
OESH.
Voor vragen kan je altijd met de sensei contact opnemen.
 

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home arrow Karate arrow - Onze stijl
Onze stijl "Kyokushinkai" karate PDF Afdrukken E-mail

'Kyoku' betekent het uiterste.
Dit betekent dat je het maximale uit elke situatie wil halen door door te zetten en je geheel te geven om zo tot het uiterste te gaan voor dat wat je wilt bereiken.

'Shin' betekent de waarheid.
Dit betekent dat je alleen met een ijzeren discipline en juiste mentaliteit dit kan bereiken. Je zal zonder marchanderen de realiteit tegemoet moeten treden, en wanneer je dit kunt opbrengen, sterkt dit je in je zelfvertrouwen.

'Kai' betekent samenwerken.

Dit staat voor het samenwerken met elkaar in de juiste verhouding en altijd met het nodige respect voor ieders standpunt. Respect is een essentieel punt in de relatie tot elk mens.

... "Kyokushinkai Karate" levert positieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling in je leven, je school, je werk en je persoonlijk leven....
De stijl Kyokushinkai staat bekend om zijn harde maar eerlijke vorm van Karate. Door de zware trainingen wordt je fysiek en mentaal erg sterk, je leert je beheersen met als gevolg: meer zelfver- trouwen en meer verantwoordelijkheidsgevoel.
Wij zijn er dan ook van overtuigd dat "Kyokushinkai Karate" een positieve bijdrage kan leveren aan de verdere ontwikkeling in je leven, je school, je werk en je persoonlijk leven. Vaak vragen ouders: 'Is Karate niet agressief of is Karate niet gevaarlijk'?. Nee, de praktijk wijst uit dat mensen die Karate beoefenen juist rustiger, beheerster en gedisciplineerder worden en zodoende een gevecht uit de weg zullen gaan. Mensen die Karate gaan leren met de bedoeling om dit te misbruiken, missen vaak ook de mentaliteit om de zware trainingsdiscipline vol te houden. Het een sluit dus automatisch het andere uit.

... de verkeerde indruk van karate....
Zelden gebeurt dat iemand op een karateschool komt aanmelden en zegt: Ik wil me mentaal trainen. Zonder uitzonderingen willen zij iets doen voor of met hun lichamelijke conditie en sommige komen er zelfs voor uit om alleen vechten te leren. Het is dus helaas maar al te waar dat die persoon die zich voor Karate komt aanmelden, ongeacht zijn/haar leeftijd, beroep of opleiding, zich totaal niet interesseert voor de mentale zijde van het Kyokushinkai-Karate. Zij leren liever "vechten" op een gezellige club of school, of leven zich uit na een dag saai werken. Maar sommigen zetten toch door, zonder enig besef wat er met henzelf zal gaan gebeuren op mentaal gebied.

... van een rotkind naar een aardige jongen....
Als Sensei (Leraar) ziet men de geleidelijke verandering die over de aankomende karateka voltrekt heel duidelijk. Men ziet de innerlijke verandering het eerst aan allerlei kleine uiterlijke dingen. De karateka gaat o.a. op zijn spraak letten, kleed zich zorgvuldiger en let beter op hygiëne. Later treedt de fase in, waarin hij uit zichzelf beginners gaat helpen, en nog meer van dergelijke dingen. Iedere Sensei vind het dan ook prettig, wanneer een ouder (vader/moeder) naar hem toekomt om te zeggen dat ze eerst wel een beetje huiverig waren geweest voor die karatelessen van hun zoon of dochter, maar nu juist heel blij mee zijn. Je hoort dan ook vaak: Het was eerst zo'n moeilijk kind meneer, maar hij is volkomen in zijn voordeel veranderd, je kent hem gewoon niet meer terug en daar ben ik zeer dankbaar voor.

... minder snel agressief reageren op situaties in het normale leven....
Dit alles komt door de positieve invloed die bijna ongemerkt uitgaat van de sfeer in de dojo (trainingszaal), en door de strenge trainingsdiscipline en de Japanse hoffelijkheid die steeds overal moet worden betracht. Bovendien is de dojo voor hem of haar een plaats waar hij of zij kameraadschap ervaart en op een sportieve en faire wijze eventuele extra-energie en innerlijke spanningen kwijt kan. Hierdoor zal hij veel minder snel agressief reageren op situaties in het normale leven omdat hij in de dojo al geregeld zijn krachten kan meten en tevens zichzelf in de hand leert houden. Als strenge stok achter de deur is er de harde regel, dat zij die buiten de dojo ruzie zoeken en karate hiervoor gebruiken, onherroepelijk worden geroyeerd en dat zij voorgoed hun prettige trainingsomgeving kwijt zijn. Men leert zichzelf ontdekken, zichzelf vormen en zichzelf in de hand te houden.

en gouden regel is: De Sensei moet nooit meteen met een beginnende karateka gaan praten over geestelijke of psychologische aspecten, want daar is hij nog niet rijp voor. Dit komt vanzelf na jarenlange gedisciplineerde trainingen. Door op het hem in te werken op het juiste moment wordt hij als het ware wakker en wordt hiervoor ontvankelijk. Niet eerder -dan begrijpt hij het Kyokushinkai - Karate.

De praktijk wijst al jaren uit dat alleen de hele sterkten overblijven, en dat juist deze mensen in het dagelijks leven veel profijt van het Kyokushinkai karate hebben. Sensei A. Spee zal proberen om jullie zo goed mogelijk te begeleiden op deze moeilijke en lange weg.

 
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB