spacer.png, 0 kB
Kai betekent samenwerken.
Dit staat voor het samenwerken met elkaar in de juiste verhouding en altijd met het nodige respect voor ieders standpunt. Respect is een essentieel punt in de relatie tot elk mens. 
 

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home arrow Nieuwsoverzicht
Nieuws overzicht
Vriendenlidmaatschap KBN Afdrukken E-mail
woensdag 02 maart 2016

Beste karateka's,

Onlangs zijn wij (KBN) gestart met ons nieuwe vriendenlidmaatschap. Sinds januari 2016 is het mogelijk om, naast onze reguliere lidmaatschappen, lid te worden als vriend van de KBN. Graag willen we u hier nog wat verder over informeren.

Wat is het vriendenlidmaatschap

Wij bieden een vriendenlidmaatschap voor maar € 5 per jaar. Hiermee steunt u de KBN en geeft u ons de mogelijkheid door te blijven ontwikkelen in topsport, breedtesport, opleiding, scheidsgerecht en evenementen. Het vriendenlidmaatschap is speciaal bedoel voor vrienden en familie van karateka's en sympathisanten van de karatesport.

Aanmelden als vriend van de KBN

Aanmelden kan via het inschrijfformulier. Tevens is het ook mogelijk om online in te schrijven.

INSCHRIJFFORMULIER 

Oesh

 

 

 
Verslag Open Friese Kampioenschappen Afdrukken E-mail
zondag 28 februari 2016

Zondag 28 februari 2016 waren de Open Friese Kampioenschappen in Drachten. Karate Sportschool Adriaan Spee werd vertegenwoordigd door karateka Jordy van Arkel. Het was weer vroeg vertrekken om op tijd in Drachten te zijn. Het weer was prachtig en Jordy had er zin in. Het toernooi werd georganiseerd in een mooie sporthal en er lagen 4 matten klaar. Jordy was ingedeeld in de categorie 14 - 15 jaar cadetten topsport.

Bij dit toernooi wist je niet van tevoren wie er in je poule zat. Dit kreeg je te horen bij binnenkomst in de sporthal. Dus het was voor iedereen een verrassing welke sportschool er was en met hoeveel tegenstanders je te maken kreeg. Jordy zat in in poule met 6 karateka's. Hier was het zo geregeld dat je tegen elke tegenstanders moest. De winnaar kreeg 20 punten en de verliezer 10 punten. De eerste partij won Jordy met 2-1 en de volgende 4 partijen won hij overtuigend met 3-0. Dit resulteerde in een prachtige 1e plaats.

Karateka proficiat met het behaalde resultaat.

Oesh

 

 
Verslag 11e Itosu Kata Open Afdrukken E-mail
zaterdag 27 februari 2016

Zaterdag 27 februari 2016 was het 11e Itosu Kata Open in Waalwijk. Dit keer een karatetoernooi niet zo ver van huis en onder het genot van een zonnetje vertrokken de karateka's naar Waalwijk.

Karatesportschool Adriaan Spee was zeer goed vertegenwoordigd. Maar liefs 14 karateka's deden mee. De ervaren karateka's voor wedstrijden, zoals Quinty Stijlaart, Britt Stijlaart, Yuri Verlee, Biek Lobee, Daan Burghout, Jordy van Arkel, Tara van Steenis, Maureen Pfeiffer, maar ook de karateka's die niet zo vaak naar wedstrijden gaan of zelfs voor de eerste keer, zoals Fleur Welner, Kasper Welner, Fiorenzo Stekelenburg, Gioia Stekelenburg, Valentina Stekelenburg, Simone Vroegop hadden er veel zin in, maar waren ook wel een beetje zenuwachtig. Het blijft toch altijd spannend zo'n wedstrijd, hoe zal het gaan.

Het was een druk bezet toernooi, wat altijd goed georganiseerd wordt. In de sporthal lagen al 5 matten klaar, waar de kata's op gedraaid moesten worden. De 2 wedstrijdkarateka's stonden gelijktijdig op de mat om hun kata's te laten zien. In de categorie van Jordy, Tara en Maureen stonden de karateka's alleen op de mat.

Alle karateka's hebben alles gegeven en hun uiterste best gedaan, maar helaas kan niet iedereen op het podium staan.

Britt en Yuri is dit wel gelukt, met allebei een fantastische 2e plaats.

Jordy behaalde een uitstekende 3e plaats met het team.

Maureen behaalde in haar categorie en in de open categorie tweemaal een prachtige 3e plaats.

Al met al een zeer geslaagde wedstrijd met voor iedereen een mooie herinnering.

Karateka's proficiat met de behaalde resultaten en ook al heb je nu niets gehaald, je hebt toch weer wedstrijdervaring opgedaan en misschien lukt het in de volgende wedstrijd wel!

Onder het kopje "foto's" staan nog een paar afbeeldingen van de Itosu Kata Open. 

Oesh

 

 
Verslag Bruinsma Open Karate Afdrukken E-mail
zaterdag 30 januari 2016

Zaterdag 30 januari 2016 was het Bruinsma Open Karate toernooi in Stadskanaal. Dit was een karatetoernooi voor karateka's vanaf 14 jaar en de 1e wedstrijd in het jaar 2016.

Jordy van Arkel had zich opgegeven voor deze wedstrijd en moest dus vroeg zijn bed uit om op tijd in Stadskanaal te zijn. De inschrijving begon om 9:15 uur, dus om 6:15 uur vertrokken uit Haaften. Na een lange autorit in de stromende regen kwam hij aan bij het Sportcentrum Bruinsma. Verschillende karateka's hadden zich verzameld en 3 matten lagen al klaar om te beginnen. Een mat, waarop Jordy zijn kata's moest laten zien, was extra lastig, omdat deze zeer glad was. Dit resulteerde in het feit dat verschillende karateka's zich op deze mat moesten inhouden.

De eerste partij moest Jordy tegen een Duitse karateka, deze won hij met 2-1. Nu was Jordy warm gedraaid en de tweede en derde partij won hij unaniem met 3-0. Daarna stond hij in de finale. Dit was in Stadskanaal heel spectaculair aangekleed met veel licht en muziek. De kata die Jordy liet zien (Kanku), liep uitstekend en hij won deze partij met 4-1 en werd zo 1e in zijn klasse. Daarna moe maar voldaan weer 2,5 uur in de auto gezeten om veilig thuis te komen.

Karateka proficiat met het behaalde resultaat.

Oesh 

 

 

 
Spreekbeurttas Afdrukken E-mail
dinsdag 29 december 2015

Beste karateka's,

Elk kind wil wel eens een spreekbeurt houden over zijn favoriete sport! Bij sensei Adriaan is een spreekbeurttas verkrijgbaar die ontwikkeld is door de Karate-Do Bond Nederland. Deze spreekbeurttas kun je voor een week lenen.

In de tas zitten een Kyu diploma, een stukje band van elke kleur, KBN stickers, een USB stick met foto's en video's en een ringband met allerlei informatie over karate. Alle informatie dus bij elkaar om een leuke en informatieve spreekbeurt te houden!

Oesh

 

 
Verslag 28e Elhatri minitoernooi Afdrukken E-mail
zondag 22 november 2015

Zondag 22 november 2015 was het 28e Elhatri minitoernooi te Eindhoven. Sportschool Adriaan Spee was vertegenwoordigd door karateka's Yuri Verlee, Fleur Welner, Kasper Welner, Simone Vroegop en Biek Lobee. Het toernooi begon een kwartier eerder in verband met het grote aantal deelnemers dat deelnam aan de katawedstrijden.

Er is vandaag veel inzet getoond door de vijf deelnemers.

Yuri is 1e geworden in categorie 3 Mixed Wit-Geel. Goed gedaan, weer een prijs voor in de prijzenkast!

Fleur is 3e geworden in categorie 2 Gemengd Oranje. De eerste podiumplaats voor Fleur op een wedstrijd, goed zo!

Kasper, Simone en Biek hebben wedstrijden gewonnen en verloren, maar vielen net buiten de prijzen, maar voor elke karateka was er een medaille als aandenken aan deze wedstrijddag.

Karateka's proficiat met het behaalde resultaat en ook al heb je nu geen prijs, wie weet, de volgende keer wel. Je hebt vandaag in ieder geval weer de nodige ervaring op wedstrijdniveau opgedaan!

Oesh

     

  

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 51 - 60 van 75
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB