spacer.png, 0 kB
Shin betekent de waarheid.
Dit betekent dat je alleen met een ijzeren discipline en juiste mentaliteit dit kan bereiken. Je zal zonder marchanderen de realiteit tegemoet moeten treden, en wanneer je dit kunt opbrengen, sterkt dit je in je zelfvertrouwen.
 

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home arrow Nieuwsoverzicht
Nieuws overzicht
Podiumplaats NK Teams te Apeldoorn Afdrukken E-mail
zondag 22 november 2015

Zondag 22 november 2015 waren de Nederlands Kampioenschappen Kata, Kumite en Teams voor senioren in Apeldoorn. Jordy van Arkel was uitgenodigd door Karatesportschool Johan van den Hoofdakker uit Harderwijk om samen met Koen Wilting en Jasper Jansen deel te nemen aan het onderdeel Teamkata. Ze werden ingedeeld in de categorie cadetten (14-15 jaar). Ondanks dat er niet veel teams zich hadden ingeschreven, haalden ze onder luide aanmoedigingen van ouders en supporters, een 3e plaats.

Karateka's proficiat met het behaalde resultaat.

Oesh 

  

 

 
Verslag Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen Afdrukken E-mail
zaterdag 07 november 2015

Zaterdag 7 november 2015 waren de Open Zuid-Nederlandse Kampioenschappen, onder leiding van de KBN, in Heerlen. Er deden 35 karateverenigingen mee uit Nederland en België.

Yuri Verlee, Biek Lobee en Jordy van Arkel hadden zich opgegeven voor dit toernooi en vertrokken al heel vroeg om op tijd in Heerlen te zijn.

Aan dit toernooi mochten 250 karateka's meedoen, op 27 oktober was dit aantal al bereikt. Het toernooi werd gehouden in een mooie zaal en bij binnenkomst lagen 3 matten te wachten op de partijen die komen gingen.

Yuri kwam uit in de leeftijdsklasse -12 jaar (jongens). In deze klasse zaten in totaal 12 karateka's. Yuri liet uitstekende kata's zien. Yuri heeft alle partijen unaniem gewonnen. De finale wist hij zelfs te winnen met 5-0. Dit resulteerde in een fantastische 1e plaats. Weer een mooie beker voor in de prijzenkast.

Biek kwam uit in de leeftijdsklasse -14 jaar (jongens). In deze klasse zaten in totaal 13 karateka's. Biek heeft uitstekend zijn best gedaan. Hij verloor de 1e partij, de 2e partij won hij en de 3e partij verloor hij helaas. Biek, je hebt vandaag in ieder geval weer de nodige wedstrijdervaring opgedaan. Wie weet, misschien gaat het de volgende keer wel lukken om op het podium te komen!

Jordy was al snel na Yuri en Biek aan de beurt in de leeftijdsklasse 14 - 15 jaar cadetten. Hier zaten 11 karateka's in de poule. Jordy won de eerste partij met 3-0, hij verloor, helaas, de tweede partij met 2-1 en de derde partij won hij met 3-0. Dit resulteerde voor Jordy in een mooie 3e plaats.

Karateka's proficiat met het behaalde resultaat.

Oesh

 

 
Verslag 21e Open Elhatri Kata Toernooi Afdrukken E-mail
zaterdag 03 oktober 2015

Zaterdag 3 oktober 2015 was het 21e Open Elhatri Kata Toernooi in Eindhoven. Dit toernooi staat bekend als een zeer streng, maar goed georganiseerd toernooi en is tevens één van de grootste internationale toernooien in Zuid-Nederland.

Yuri Verlee en Jordy van Arkel hadden zich opgegeven voor dit toernooi en vertrokken al vroeg om op tijd in Eindhoven te zijn. Yuri moest gelijk om 9:00 uur en Jordy om 14:30 uur.

Het toernooi was druk bezet, er deden 56 verschillende karatesportscholen mee, en bij binnenkomst lagen 5 matten te wachten op de partijen die komen gingen.

Yuri kwam uit in de leeftijdsklasse 10 tot en met 11 jaar (jongens en meisjes). In deze klasse zaten in totaal 9 karateka's. Yuri had er zin in. De eerste partij won hij met 2-1, de tweede partij met 3-0. Na deze 2 winstpartijen stond hij in de finale. In de finale liet hij een mooie kata zien en deze werd dan ook terecht beloond met 2-1, zodat hij 1e werd. Hij mocht een grote en mooie beker mee naar huis nemen.

Na een paar uurtjes wachten, was Jordy aan de beurt in de leeftijdsklasse 14 tot en met 17 jaar. Ook hier zaten 9 karateka's in de poule. Jordy zat in een sterke tak. De eerste partij won hij met 3-2 en de tweede partij met 4-1. Na deze 2 gewonnen partijen stond hij in de finale. In de finale liet Jordy overduidelijk zien, wie de beste kata draaide, en won deze partij afgetekend met 5-0. Dus ook voor Jordy een 1e plaats.

Voor de sportschool de beste uitslag die je kunt wensen, 2 karateka's die gaan, en 2 karateka's die de hoofdprijs halen!!

Karateka's proficiat met het behaalde resultaat.

Oesh

 

 

 

 
Verslag NK Jeugd 2015 Afdrukken E-mail
zaterdag 19 september 2015

Zaterdag 19 september 2015 was het Nederlands Kampioenschap Jeugd, Cadetten, Junioren en -21 Jaar (Kata) in Apeldoorn. Als je het woord Nederlands Kampioenschap hoort, vinden de meeste karateka's het toch spannend om hieraan mee te doen, maar Daan Burghout, Jordy van Arkel, Tara van Steenis en Maureen Pfeiffer trokken zich hier niets van aan en gingen vol goede moed naar Apeldoorn.

Het was erg druk, ruim 500 karateka's uit heel Nederland hadden zich verzameld in Apeldoorn en er lagen 4 matten te wachten op de partijen die komen gingen.

Daan was gelijk als eerste aan de beurt. Wat er toen allemaal gebeurde, diskwalificaties van tegenstanders etc., weet niemand. Maar Daan deed gewoon zijn kata en hij won, tot ieders verbazing, een fantastische zilveren medaille.

Tara was daarna aan de beurt. Zij zat in een zware en grote poule bij meisjes 14-15 jaar. Zij heeft uitstekend haar best gedaan, maar helaas zat er deze keer geen medaille in voor haar.

Daarna was Jordy aan de beurt. Voor het eerst in de klasse cadetten 14-15 jaar. De eerste partij verloor hij met 3-2, maar hij gaf de moed niet op en via de herkansing kwam hij sterk terug. Hij behaalde een prachtige bronzen medaille.

Als laatste was Maureen aan de beurt. Onder aanmoedigende blikken van Daan, Tara en Jordy liep Maureen de kata's. De eerste partij won zij, waarna zij vervolgens de tweede partij verloor. Na de herkansing won ze de derde partij. Naast alle prijzen die Maureen al heeft behaald, mag zij nu weer een mooie bronzen medaille omhangen.

Voor de sportschool een zeer geslaagde NK!!

Karateka's proficiat met het behaalde resultaat.

Onder het kopje foto's staan nog een paar afbeeldingen. 

Oesh 

 

 

 
Verslag 13e Open West-Brabantse 2015 Afdrukken E-mail
zaterdag 20 juni 2015

Zaterdag 20 juni 2015 was de 13e Open West-Brabantse in Roosendaal. Dit is de laatste "grote" karatewedstrijd voor de zomervakantie. De sportschool was goed vertegenwoordigd voor deze wedstrijd. Hopelijk krijgt dit een vervolg en gaat dit ook bij andere wedstrijden gebeuren!! 

Daan Burghout, Quinty Stijlaart, Britt Stijlaart, Yuri Verlee, Biek Lobee, Jordy van Arkel en Maureen Pfeiffer waren al vroeg vertrokken, want de eerste partijen begonnen al om 9:00 uur. Alle katawedstrijden waren voor de middag. Het was een druk bezet toernooi en de poules waren pittig.

Daan zat in een poule met 27 tegenstanders, hij heeft heel goed zijn best gedaan, maar helaas geen prijs.

Quinty zat in een poule met 16 tegenstanders, ook zij liet een prima kata zien, maar er kunnen er, jammer genoeg, maar drie prijs hebben.

Britt had helaas de pech dat ze weer Noortje tegenkwam om de 3e plaats, maar zij is keurig 4e geworden.

Biek gaat steeds beter presteren en wist zelfs ook een partij te winnen, maar werd in de herkansing uitgeschakeld.

Yuri deed het uitstekend, hij liet mooie kata's zien en heeft zo zijn eerste prijs binnengehaald op een "groot" toernooi, hij werd 3e.

Jordy deed het voortreffelijk, en na zijn 1e plaats zondag in Alkmaar, heeft hij weer alle partijen gewonnen en werd zo 1e.

Maureen zat in een sterke poule, maar de kata's liepen goed en zij wist door te dringen tot de finale en werd keurig 2e.

Karateka's proficiat met het behaalde resultaat en ook al heb je nu geen prijs, wie weet, de volgende keer wel. Je hebt vandaag in ieder geval weer de nodige ervaring op wedstrijdniveau opgedaan!

Onder het kopje foto's staan nog een paar afbeeldingen.

Oesh

 

 

 
Verslag Funakoshi Cup 2015 Afdrukken E-mail
zondag 14 juni 2015

Zondag 15 juni 2015 vertrok Jordy van Arkel al vroeg naar Alkmaar om op tijd te zijn bij de Funakoshi Cup. Hij moest voor de middag zijn kata's laten zien. 's-Middags waren Tara van Steenis en Maureen Pfeiffer aan de beurt.

Funakoshi Cup is altijd een moeilijke wedstrijd, met heel veel goede deelnemers, zowel uit binnen- als buitenland.

Jordy deed mee in de categorieën teamkata en individueel kata. Hij vormde een team met 2 karateka's van Karatesportschool Johan v.d. Hoofdakker. Na een flinke strijd te hebben geleverd met de tegenstanders, werden ze knap vierde. Daarna was hij individueel aan de beurt. De kata's liepen fantastisch en hij werd, zeer verdiend, eerste in zijn categorie. Dit is een erg goede prestatie in zo'n sterk deelnemersveld.

Daarna waren Tara en Maureen aan de beurt. Zij zaten beiden in poules met sterke tegenstanders. Zowel Tara als Maureen hebben drie partijen gedraaid, maar helaas vielen ze net buiten de prijzen.

Alle drie de karateka's keerden moe, maar voldaan, weer naar huis. 

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Resultaten 51 - 60 van 69
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB