spacer.png, 0 kB
Shin betekent de waarheid.
Dit betekent dat je alleen met een ijzeren discipline en juiste mentaliteit dit kan bereiken. Je zal zonder marchanderen de realiteit tegemoet moeten treden, en wanneer je dit kunt opbrengen, sterkt dit je in je zelfvertrouwen.
 

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home arrow Nieuwsoverzicht
Nieuws overzicht
Verslag 14e Open West-Brabantse 2016 Afdrukken E-mail
zaterdag 18 juni 2016

Zaterdag 18 juni 2016 was de 14e Open West-Brabantse in Roosendaal. De sportschool was goed vertegenwoordigd voor deze wedstrijd.

Daan BurghoutQuinty StijlaartBritt StijlaartBiek LobeeJordy van Arkel en Maureen Pfeiffer waren al vroeg vertrokken, want de eerste partijen begonnen al om 9:00 uur. Alle katawedstrijden waren voor de middag. Het was een druk bezet toernooi en de poules waren pittig. Bij binnenkomst lagen er al 4 matten klaar.

Daan zat in een poule met 11 tegenstanders, hij deed ontzettend goed zijn best, maar helaas verloor hij de partij om de 3e plaats en werd hij knap 4e.

Quinty zat in een poule met 14 tegenstanders, zij liet uitstekende kata's zien en haalde de grootste beker aan het eind op. Zij werd fantastisch 1e.

Britt zat in een grote poule van 19 tegenstanders. Zij trok zich hier niks van aan en liet goed uitgevoerde kata's zien, wat resulteerde in een prachtige 3e plaats.

Biek liet zien dat de aanhouder, die toch blijft gaan naar wedstrijden, wint. De kata's gingen goed en hij werd prachtig 2e.

Jordy zat in een poule met 17 tegenstanders en deed het weer goed. Hij werd keurig 2e.

Maureen zat in een zeer sterke poule, de kata liep goed, alleen deze keer helaas geen prijs.

Karateka's proficiat met het behaalde resultaat en ook al heb je nu geen prijs, wie weet, de volgende keer wel. Je hebt vandaag in ieder geval weer de nodige ervaring op wedstrijdniveau opgedaan!

Oesh

 

 
Verslag Funakoshi Cup 2016 Afdrukken E-mail
zondag 12 juni 2016

Zondag 12 juni 2016 vertrok Jordy van Arkel al vroeg naar Alkmaar om op tijd te zijn bij de Funakoshi Cup. Hij moest om 9:30 uur beginnen met teamkata en na de middag individueel. 's-Middags waren Tara van Steenis en Maureen Pfeiffer aan de beurt.

Funakoshi Cup is altijd een moeilijke wedstrijd, met heel veel goede deelnemers, zowel uit binnen- als buitenland.

Jordy vormde een team met 2 karateka's van Karatesportschool Johan v.d. Hoofdakker. Na een flinke strijd te hebben geleverd met de tegenstanders, werden ze uitstekend 1e. Daarna was hij individueel aan de beurt. Hij kwam uit in de poules kata cadetten jongens en kata 14-15 jaar bruin+. In de poule kata cadetten jongens behaalde hij een fantastische 2e plaats. Dit was tevens een meetmoment voor de cadetten op nationaal niveau.

Maureen zat in de poule wedstrijdklasse dames. Dit was een poule met zeer sterke tegenstanders. Maureen heeft uitstekend haar best gedaan, maar helaas viel ze net buiten de prijzen.

Tara kwam uit in de poules kata cadetten meisjes en kata 14-15 jaar bruin+. In de poules zaten sterke tegenstanders die op nationaal niveau erg goed presteren. Helaas viel Tara net buiten de prijzen. 

Alle drie de karateka's keerden moe, maar voldaan, weer naar huis.

Oesh 

 

 

 

 

 
Verslag Rotterdam Cup 2016 Afdrukken E-mail
zondag 29 mei 2016

Zondag 29 mei 2016 was de Rotterdam Cup in Rotterdam. Dit internationaal toernooi staat bekend als een "zwaar" toernooi, waar het niveau van de karateka's hoog ligt. Karate Sportschool Adriaan Spee werd vertegenwoordigd door karateka's Yuri Verlee en Jordy van Arkel. Het was droog weer en we gingen op tijd weg want Yuri moest gelijk om 9:00 uur beginnen. Het toernooi werd georganiseerd in een grote warme sporthal en er lagen 6 matten klaar. Yuri was ingedeeld in de categorie -12 jaar (25 karateka's) en Jordy was ingedeeld in de categorie -16 jaar (21 karateka's), ongeacht welke kleur band je had.

Yuri had de eerste partij vrijgeloot en moest daarna tegen een vrij sterke tegenstander en verloor deze partij, helaas, met 2-1.

Jordy moest elke ronde een andere kata laten zien. De eerste 2 partijen won Jordy met 2-1. De derde partij tegen een Hongaar (de latere winnaar) verloor hij met 2-1, de vierde partij (voor de herkansing) won Jordy weer met 3-0 en de vijfde partij (voor plaats 3) won hij met 2-1. Hij heeft dus in totaal 5 verschillende kata's moeten laten zien. Dit resulteerde in een fantastische 3e plaats op een zeer sterk toernooi.

Oesh 

 

 

 

 
Geslaagde oudertraining Afdrukken E-mail
vrijdag 20 mei 2016

Beste karateka's,

Op vrijdag 20 mei 2016 was er een speciale oudertraining voor de karateka's en hun ouders onder leiding van sensei Adriaan Spee.

Ouders waren in grote getale komen opdagen en we zagen zeer trotse karateka's die erg blij waren dat hun ouder(s) meededen.

Als onderdeel van de training werd je reactievermogen getest. Je moest proberen om bij je tegenstander met je hand het gezicht, romp of de benen te raken. Daarna was het spelelement "drie is teveel". De conditie van de ouders werd ook op de proef gesteld met diverse trappen en push-ups. Vervolgens werden er groepen gemaakt, waarbij aan de ouders en karateka's een kata werd geleerd, die ze vervolgens voor de andere ouders en karateka's moesten demonstreren.

Vanavond is er heel wat gelachen en er waren diverse glunderende gezichten (zowel karateka's als ouders).

Al met al een zeer geslaagde avond en zeker voor herhaling vatbaar!!

Oesh

 

 
Verslag Slingerland Katatoernooi Afdrukken E-mail
zaterdag 23 april 2016

Zaterdag 23 april 2016 vertrokken karateka's Jesse de Koning, Jens van der Broek, Biek Lobee en Jordy van Arkel naar het Slingerland Karate Katatoernooi in Capelle a/d IJssel. Dit is een toernooi waarin dezelfde stijl wordt beoefend als bij Sensei Adriaan Spee. Het was een leuk en laagdrempelig toernooi, wat zeker voor meerdere karateka's geschikt was.

Jesse ging voor de eerste keer naar een karatetoernooi en was wel zenuwachtig, maar ondanks dat hij de 4 partijen verloor, heeft hij het wel leuk gevonden.

Jens heeft al meer ervaring opgedaan met wedstrijden en gaat ook naar vanencompetities. Jens won 2 partijen en verloor 2 partijen.

Biek gaat naar meerdere karatewedstrijden en heeft al de nodige ervaring hoe het gaat bij wedstrijden. Ook Biek won 2 partijen en verloor 2 partijen.

Jordy deed mee in de klasse karateka's met veel wedstrijdervaring. Hij won unaniem alle wedstrijden en werd 1e. 

Voor alle deelnemende karateka's was er aan het eind een certificaat en voor de karateka die eerste was geworden in zijn/haar poule een mooie medaille. 

Het was een leuk en "knus" toernooi, waar je zeker wedstrijdervaring kon opdoen!

Onder het kopje foto's staan nog enkele afbeeldingen.

Oesh

 

 
Foto's levend stratego 2016 Afdrukken E-mail
zondag 17 april 2016

Beste karateka's,

Zaterdag 9 april 2016 was het jaarlijkse karate uitje van Sportschool Adriaan Spee. Onder het genot van een mooi zonnetje vertrokken een flink aantal karateka's naar Berlicum. Maureen en Tara hadden er voor gezorgd dat we het spel levend stratego gingen doen in Berlicum en daarna een hapje eten. Zoals je op de foto's kunt zien, die je kunt vinden onder het kopje foto's, hebben de karateka's zich uitstekend vermaakt. Dit is zeker voor herhaling vatbaar!

Tevens willen wij, namens Sportschool Adriaan Spee, Maureen en Tara bedanken voor het organiseren van dit leuke karate uitje.

Oesh 

 

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 Volgende > Einde >>

Resultaten 41 - 50 van 73
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB