spacer.png, 0 kB
Shin betekent de waarheid.
Dit betekent dat je alleen met een ijzeren discipline en juiste mentaliteit dit kan bereiken. Je zal zonder marchanderen de realiteit tegemoet moeten treden, en wanneer je dit kunt opbrengen, sterkt dit je in je zelfvertrouwen.
 

spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
Home arrow Nieuwsoverzicht
Nieuws overzicht
Proefexamen voor het KBN danexamen Afdrukken E-mail
zondag 06 november 2016

Zaterdag 5 november 2016 werd er in Langbroek een proefexamen gehouden voor het KBN danexamen wat plaats zal vinden in Harderwijk op zondag 11 december a.s.

Van de 11 karateka's hebben 6 karateka's een positief advies gekregen. Te weten: Lasse Ubink en Jordy van Arkel van onze karateschool en Anouk v.d. Brink, Michelle Herssenberg, Julia Appelman en Stan Hop van Sportschool Johan v.d. Hoofdakker.

Oesh 

 

 

 
Verslag vanencompetitie Harderwijk Afdrukken E-mail
zaterdag 29 oktober 2016

Zaterdag 29 oktober 2016 werd er weer een vanencompetitie gehouden in Harderwijk. Dit is de eerste vanencompetitie na de grote vakantie. De sportschool werd uitstekend vertegenwoordigd door 12 karateka's te weten Daan Burghout, Jens van der Broek, Quinty Stijlaart, Britt Stijlaart, Fleur Welner, Kasper Welner, Emma Moerland, Bryan van Rooijen, Simone Vroegop, Yuri Verlee, Tristan van Hemert en Jordy van Arkel.

Er werd door de karateka's flink gestreden om zoveel mogelijk punten te behalen voor de volgende kleur vaan. De ene karateka wint partijen, de andere karateka verliest partijen, maar je haalt hier altijd punten. Voor Emma en Tristan was het extra spannend, het was tenslotte de eerste keer dat ze meededen met de vanencompetitie. Emma werd zelfs beloond met een "reuze"beker. Deze beker geldt als aanmoedigingsprijs. Goed gedaan Emma!

Tevens was het een spannende middag voor Lasse Ubink. Hij ging deze middag op voor zijn licentie om scheidsrechter te kunnen worden. De theorie had hij al behaald, vanmiddag kwam het praktijkexamen. Ook hier is hij voor geslaagd. Uitstekend gedaan Lasse en gefeliciteerd met je behaalde licentie.

Oesh 

 

 
Verslag 22e Open Elhatri Kata Toernooi Afdrukken E-mail
zaterdag 01 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober 2016 was het 22e Open Elhatri Kata Toernooi in Eindhoven. Dit toernooi staat bekend als een goed georganiseerd toernooi en is tevens één van de grootste internationale toernooien in Zuid-Nederland.

Daan Burghout, Yuri Verlee en Jordy van Arkel hadden zich opgegeven voor dit toernooi en vertrokken al vroeg om op tijd in Eindhoven te zijn. Daan moest gelijk om 9:00 uur, Yuri om 10:00 uur en Jordy om 14:30 uur.

Daan liet een prachtige kata zien, maar helaas verloor hij deze partij met 2-1. Zijn tegenstander verloor in de daarop volgende partij, dus Daan kwam helaas niet in aanmerking voor een herkansing. 

Yuri moest gelijk tegen een sterke tegenstander en verloor deze partij, maar hij kwam via de herkansing ontzettend goed terug en won de rest van zijn partijen en behaalde dus een fantastische 3e plaats.

Jordy kwam in actie met zijn team. Samen met Koen Wilting en Jasper Jansen behaalde hij een mooie 3e plaats. Daarna moest Jordy individueel. Hij zat in een ontzettend zware poule, maar hij heeft het fantastisch gedaan en behaalde hier ook een zeer mooie 3e plaats.

Ondanks dat deze wedstrijd snel na de grote vakantie plaatsvindt en de voorbereiding niet optimaal was, werden er toch nog 3 podiumplaatsen behaald door de 3 karateka's.

Karateka's proficiat met het behaalde resultaat en Daan ook jij hebt het uitstekend gedaan!

Oesh

 

 

 

 

 
KBN scheidsrechterscursus kata/kumite Afdrukken E-mail
maandag 29 augustus 2016

Beste karateka's,

Lasse Ubink, Maureen Pfeiffer en Sensei Adriaan Spee hebben zondag 28 augustus 2016 deelgenomen aan de KBN scheidsrechterscursus Kata/Kumite dat werd gehouden in Kulturhus Burcht van Haeften te Haaften. Onder leiding van docent Michel Edel (EKF Kata Judge B en EKF Kumite Judge A) is uitvoerig aandacht besteed aan de theorie. Het wachten is nu nog op de uitslag van het theorie examen wat aan het einde van de dag is afgenomen.

Tevens willen wij Yuri Verlee, Fleur Welner, Kasper Welner, Britt Stijlaart, Jordy van Arkel en Tara van Steenis hartelijk bedanken dat ze als vrijwilligers kata's hebben laten zien, die beoordeeld moesten worden door de scheidsrechters.

Onder het kopje foto's kunnen jullie een indruk krijgen van deze dag. 

Oesh

 

 

 
Verslag vanencompetitie Oisterwijk Afdrukken E-mail
zondag 10 juli 2016

Zondag 10 juli 2016 werd er een vanencompetitie gehouden in Oisterwijk. Dit was de laatste "wedstrijd" voor de grote vakantie. De sportschool werd vertegenwoordigd door Daan Burghout, Jens van der Broek, Fleur Welner en Yuri Verlee.

Met heerlijke buitentemperaturen werd er binnen door de karateka's flink gestreden om zoveel mogelijk punten te behalen voor de volgende kleur vaan. Dit is gelukt onder leiding van coach Hans en hulpcoach Kasper. Moe maar voldaan keerden de 4 karateka's weer naar huis.

Nu gaan we genieten van de vakantie en zien we elkaar weer terug in de dojo te Zaltbommel op 5 september.

Oesh 

 

 
Verslag 14e Open West-Brabantse 2016 Afdrukken E-mail
zaterdag 18 juni 2016

Zaterdag 18 juni 2016 was de 14e Open West-Brabantse in Roosendaal. De sportschool was goed vertegenwoordigd voor deze wedstrijd.

Daan BurghoutQuinty StijlaartBritt StijlaartBiek LobeeJordy van Arkel en Maureen Pfeiffer waren al vroeg vertrokken, want de eerste partijen begonnen al om 9:00 uur. Alle katawedstrijden waren voor de middag. Het was een druk bezet toernooi en de poules waren pittig. Bij binnenkomst lagen er al 4 matten klaar.

Daan zat in een poule met 11 tegenstanders, hij deed ontzettend goed zijn best, maar helaas verloor hij de partij om de 3e plaats en werd hij knap 4e.

Quinty zat in een poule met 14 tegenstanders, zij liet uitstekende kata's zien en haalde de grootste beker aan het eind op. Zij werd fantastisch 1e.

Britt zat in een grote poule van 19 tegenstanders. Zij trok zich hier niks van aan en liet goed uitgevoerde kata's zien, wat resulteerde in een prachtige 3e plaats.

Biek liet zien dat de aanhouder, die toch blijft gaan naar wedstrijden, wint. De kata's gingen goed en hij werd prachtig 2e.

Jordy zat in een poule met 17 tegenstanders en deed het weer goed. Hij werd keurig 2e.

Maureen zat in een zeer sterke poule, de kata liep goed, alleen deze keer helaas geen prijs.

Karateka's proficiat met het behaalde resultaat en ook al heb je nu geen prijs, wie weet, de volgende keer wel. Je hebt vandaag in ieder geval weer de nodige ervaring op wedstrijdniveau opgedaan!

Oesh

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 Volgende > Einde >>

Resultaten 31 - 40 van 68
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB